Dit moet je weten over het volgen van een EHBO cursus

Het is heel gemakkelijk om je op te geven voor een EHBO cursus van G4S. Deze cursus duurt drie dagen en bevat een gedeelte theorie, maar richt zich voornamelijk op de praktijk. Je leert bijvoorbeeld beroertes en flauwtes herkennen, maar ook hoe je hierbij moet handelen. Ook leer je omgaan met het gebruik van de AED. De cursus wordt gegeven door gespecialiseerde instructeurs, zodat je zeker weet dat je de juiste kennis leert en kunt toepassen in de praktijk.

Het is voor een bedrijf verplicht om bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Op deze manier kun je de veiligheid binnen een bedrijf waarborgen en kan er veel sneller en beter gehandeld worden in het geval van nood. Als bedrijf is het aan te raden om 1 bedrijfshulpverlener in te zetten per 10 werknemers. Zo kun je uitrekenen hoeveel hulpverleners jij nodig hebt binnen je organisatie. Je kunt zelf werknemers aanstellen, maar je kunt ook eerst peilen wie hier interesse in heeft.

Wat houdt een EHBO cursus in?

Een EHBO cursus houdt in dat je noodzakelijke eerste hulp leert te verlenen, terwijl je in afwachting bent van professionele hulp. Denk hierbij aan eerste hulp bij eenvoudige letsels, maar ook aan eerst hulp bij levensbedreigende situaties. Hier kun je ook op de werkvloer zomaar mee te maken krijgen. In dit geval is snel en correct handelen zeer belangrijk: met een EHBO diploma op zak weet je wat je moet doen en ben je in staat om levens te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *