Een rijbewijs BE halen

Erg veel mensen beschikken over een rijbewijs. Voor mensen die al jaren een rijbewijs hebben, hebben hier toen der tijd ook automatisch een BE stempel bijgeschreven. Een rijbewijs BE houdt in dat je ook met een aanhanger mag rijden. Om tegenwoordig een BE rijbewijs te krijgen, dien je net als bij een gewoon rijbewijs een examen af te leggen en rijles te volgen. Om tot een goede rijschool te komen, dien je vooraf onderzoek te doen. Zo kom je uiteindelijk tot een leuke rijschool.

rijbewijs be

De maximale grootte van de aanhanger

Wanneer je een rijbewijs BE hebt, zit er een maximum aan de grootte van de aanhanger die je achter de auto mag plaatsen. Zo mag de auto + de beladen aanhanger niet meer wegen dan 3.500 kilo. Wanneer je een rijbewijs BE combineert met een code 96, dan mag je een maximaal gewicht van 4.250 kilo vervoeren. Let er hierbij wel op de trekhaak die je gebruikt een grote hoeveelheid gewicht aan kan. Zo zit ook hier een maximum aan verbonden en kan het al snel voor een gevaarlijke situatie zorgen wanneer het niet het geval is. 

rijbewijs be

Rijles volgen

Wanneer je beschikt over een rijbewijs B, maar nog niet over de BE variant en je dit wel zou willen, dan zal je hier rijles voor moeten volgen. Deze rijles kun je volgen bij meerdere bedrijven. Naast dat je kunt gaan voor een BE rijbewijs, kun je er ook voor kiezen om direct voor een C-rijbewijs te gaan. Zo mag je met een C-rijbewijs een vrachtwagen besturen, maar ook met een aanhanger. De keuze hangt hierbij sterk af van wat en hoe vaak je iets wilt vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *