Een zwaluwstaartfrees voor perfecte verbindingen

Als je verbindingen in hout wilt maken, wil je ook dat deze helemaal perfect zijn. Een zwaluwstaartfrees zorgt voor 100% perfecte groeven waarmee de verschillende delen dan ook perfect aan elkaar aansluiten. Kies daarom voor een degelijke zwaluwstaartfrees. Alleen dan krijg je een mooi resultaat. Soms zijn de zwaluwstaartgroeven zichtbaar en het zou zonde zijn als je creatie maar middelmatig afgewerkt is. De groeven van beide delen moeten namelijk perfect in elkaar schuiven zodat er geen gaten ontstaan. Velen maken deze verbindingen nog altijd handmatig. Het is een zeer tijdrovend werk en je hebt een groot risico op fouten. Maar wanneer je het met een freesmachine uitvoert, dan pas ben je zeker dat de verschillende zwaluwstaarten helemaal overeenkomen. De twee zijden worden namelijk met dezelfde freesmachine uitgevoerd en elke verbinding is dezelfde.

Diverse zwaluwstaartfrezen verkrijgbaar

Je kiest die zwaluwstaartfrees die perfect geschikt is voor het resultaat dat je wilt bekomen. De grootte van de groef bepaalt het uiteindelijke uitzicht en het resultaat van de verbinding. Zwaluwstaartfrezen van een gerenommeerd merk zijn zowel geschikt voor gesloten als voor half open of open verbindingen. En ze maken groeven in zowel zachter als harder massief hout en ook in gelijmde houtsoorten. Vraag gerust raad aan de verkoper. Hij zal je perfect kunnen adviseren over welke frees jij precies nodig hebt. Zwaluwstaartverbindingen maken is niet altijd zo eenvoudig, maar met het juiste materiaal wordt je werk een succes!

Zwaluwstaartfrezen voor diverse toepassingen

Zwaluwstaartverbindingen worden toegepast voor verbindingen waar een grote trekkracht komt op te staan. Daarom is een perfecte verbinding noodzakelijk. Gebruik je zwaluwstaartfrees bijvoorbeeld voor het maken van een massief houten tafel, voor de verbinding tussen de verschillende panelen van kisten of bijvoorbeeld om laden perfect in elkaar te steken. Als schrijnwerker of meubelmaker pas je dit type van verbindingen toe om een mooie en tegelijkertijd oerdegelijke verbinding te creƫren. Kies daarom voor degelijk materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *