professionele friteuse

Elektronisch of gas: Welke friteuse moet ik kopen?

U staat voor een belangrijk besluit. U gaat namelijk een professionele friteuse aankopen. Er zijn 2 verschillende mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, maar wat voor soort friteuse is nu het meest effectief? Op basis van uw gebruik, selecteert u de friteuse die het best bij u past. Is dat in uw geval een elektronische of eentje op gas? Wij zochten het voor u uit.

Elektronische friteuse

Een professionele elektronische friteuse kan u in eerste instantie al heel wat geld doen besparen. Wat deze friteuse enerzijds voordelig maakt, maar anderzijds is deze vaak ook moeilijker aansluitbaar.

Het spreekt voor zich dat een elektronische friteuse op elektriciteit werkt. Hierbij komt dus kijken dat u deze moet koppelen op het elektriciteitsnetwerk, en dat met een speciale aansluiting. Omdat een elektronische friteuse een zwaar aparaat is, het vraagt om veel stroom, bent u afhankelijk van krachtstroom. Dit voorziet u door een driefase-aansluiting aan te leggen. Houd hier zeker en vast rekening mee zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

professionele friteuse

Friteuse op gas

Een proffesionele friteuse op gas is in tegenstelling tot de elektronische friteuse duurder, maar wel eenvoudig aan te sluiten. Deze friteuse werkt namelijk op aardgas, een fossiele brandstof die verkrijgbaar is door meerdere aansluitingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld een gasfles of gasleiding. Hierdoor bespaart u heel wat energie en kan u te allen tijden uw friteuse verplaatsen. Onthoud dat bij een elektronische friteuse dit niet het geval is, u bent dan afhankelijk van uw driefase-aansluiting.

Belangrijke overeenkomsten

Andere overeenkomsten, naast het voorzien van een aansluiting, zijn de keuzes van bereidingswijze met vet of olie, de producthoeveelheid waarover een friteuse kan beschikken en de ingebouwde thermostaat. Over welke hoogwaardige facaliteiten uw friteuse hoeft te beschikken, hangt af van uw persoonlijke voorkeur.

Save the best for last

Volgend verschil zal nog het meest invloed uitoefenen op uw aankoop, en is daarom het belangrijkst om in gedachten te houden. Anno 2021 is milieuvriendelijkheid een alledaags begrip waar u niet langs kunt kijken. Zo stoten ook een professionele elektronische friteuse en een professionele friteuse op gas vervuiling uit. Een friteuse op gas al serieus wat meer dan een elektrische friteuse, aangezien deze op aardgas werkt en er CO2 aan te pas komt. Begrijp dat CO2-uitstoot een aanzienlijk probleem is in deze wereld.

Dit alles overlopen te hebben, bent u volledig in staat om een professionele friteuse naar keuze aan te schaffen. Wij raden u alvast aan zowel de overeenkomsten als de verschillen verstandig te overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *