Help! Ik heb last van kwaaltjes op mijn huid!

Kwaaltjes op je huid zijn enorm vervelend. Vaak jeukt het, is het rood, kan het ontsteken en voel je je er niet prettig bij dat anderen het kunnen zien. Deze kwaaltjes kunnen door allerlei dingen ontstaan. Zo hebben sommige mensen last van winterjeuk, hooikoorts of een chronische huidaandoening. Het kan ook een plotselinge allergische reactie zijn op iets wat je hebt gegeten of misschien ben je wel gebeten door een insect of dier. Je kunt op internet kijken wat het mogelijk kan zijn, maar het is beter om ook even aan de slag te gaan met onderstaande tips!

Neem direct contact op met de huisarts

Voordat je zelf aan de slag met crèmes en oplossingen, is het belangrijk contact op te nemen met je huisarts. Het is misschien niet heel ernstig wat er aan de hand is, maar het is goed om je altijd even te laten nakijken door iemand die beter weet wat er mogelijk aan de hand is.

Laat je onderzoeken voor een chronische huidaandoening

Kom je er niet uit met je huisarts of helpen de medicijnen niet die je gekregen hebt? Dan kun je online eens zoeken naar wat is psoriasis. Je kunt je hierover inlezen en ook andere aandoeningen opzoeken. Het is niet gek dat je niet direct doorverwezen wordt. In sommige gevallen zijn chronische huidaandoeningen later beter zichtbaar of is het nog onduidelijk of het misschien alleen een allergische reactie is. Het is daarom goed om hier altijd een onderzoek voor uit te laten voeren als je langdurig last hebt.

Alternatieve geneeskunde

Als ook dit niet helpt, kun je altijd proberen aan de slag te gaan met alternatieve geneeskunde. Vaak adviseren ze je bepaalde kruiden te drinken of oliën te smeren op je vervelende plekjes op je huid. Er zijn steeds meer mensen die hier positieve ervaringen uit halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *