Kleed je Italiaans met Herno

Herno is een Italiaans modemerk. Het bedrijf werd in 1948 op gericht door Giuseppe Marenzi en diens echtgenote Alessandra Diana. Dat was in Lesa aan het meer van Maggiore in het noorden van Italiƫ. De naam is afgeleid van de nabije Erno rivier. Giuseppe Marenzi werd na de Tweede Wereldoorlog ontslagen bij de vliegtuigfabrikant Siai-Marchetti. Maar kon snel een baan vinden bij een maker van regenjassen. Ze gebruikten ricinusolie, een plantaardige olie gemaakt van de vrucht van de wonderboom en dat hij nog kende van zijn werk bij Siai-Marchetti, om katoen waterdicht te maken.

Eigen bedrijf

Al spoedig begon hij zijn eigen bedrijf. Rond het meer van Maggiore was veel vraag naar goede regenjassen en daarom ging Marenzi die maken. De regenjassen werden eerst alleen voor mannen gemaakt, maar later ook vrouwen. Vanaf de zestiger jaren worden tevens jassen van Kasjmier wol geproduceerd en kleren die aan twee kanten kunnen worden gedragen. In dezelfde periode begon de export binnen Europa. In de jaren die volgden werd de collectie uitgebreid. In 1971 was Herno een van de eersten in ItaliĆ« om de Japanse markt op te gaan. In de tachtiger jaren begon het bedrijf bovenkleding te produceren voor grote merken als Louis Vuitton, Prada, Armani en Gucci. Ook werd toen de markt van de Verenigde Staten betreden. In 2005 werd onder aanvoering van Giuseppe’s zoon Claudio de productie voor andere merken gestaakt en vanaf dan concentreert het bedrijf zich op het eigen merk.

Nederland en collectie

In Nederland heeft het bedrijf geen eigen winkel, maar zijn er zijn diverse winkels die naast andere merken ook Herno voeren. En natuurlijk ontbreekt een webwinkel niet. De positionering van het merk is aan de bovenkant van de markt. Het luxe merk maakt nog altijd heren- en dameskleding, maar inmiddels ook kinderkleding. De collectie omvat onder meer lange en korte jassen, regenjassen, vesten, colberts, bodywarmers, parka’s, truien, handtassen, rugzakjes en skibroeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *