Opleiding verkoopmedewerker

Wie graag communiceert met mensen en het leuk vindt om klanten te helpen kan een opleiding verkoopmedewerker volgen bij Fabius Opleidingen. Als verkoopmedewerker heb je allerlei mogelijkheden om aan het werk te gaan. Dat kan als baliemedewerker, bij een telefonische helpdesk, in een servicecenter, een receptie en zelfs in een showroom. De kern van de opleiding verkoopmedewerker is, dat je leert de vragen van klanten goed te interpreteren en de antwoorden op die vragen zo te formuleren dat de klanten producten willen aanschaffen. Dat betekent dat je goed moet kunnen luisteren en de juiste oplossing moet kunnen aanbieden aan de klanten.

Wat leer je in de opleiding verkoopmedewerker?

Het belangrijkste in de opleiding verkoopmedewerker is, dat je goed getraind wordt in het voeren van gesprekken. Geen gezellige praatjes, maar gesprekken waarin je op basis van commerciële verkooptechnieken producten aan de man kunt brengen. Een ander belangrijk onderdeel is de wijze waarop met klachten wordt omgegaan. Zoals bekend zijn klachten de belangrijkste reden voor een klant om over te stappen naar een andere aanbieder. Als je er als verkoopmedewerker in slaagt met een voor de klant tevredenstellende oplossing te komen, wil hij vaak wel overwegen om toch klant te blijven.

Waarom Fabius Opleidingen?

De opleiding verkoopmedewerker bij Fabius Opleidingen bestaat uit 40 lessen van een dagdeel. De lessen worden wekelijks gegeven, met als gevolg dat de opleiding verkoopmedewerker bijna een jaar duurt. Je kunt kiezen of je de lessen in de ochtend of de avond wilt volgen. Ook wat betreft leslocatie is er keus, want Fabius Opleidingen heeft meer dan 50 leslocaties, die verdeeld zijn over het land en goed bereikbaar zijn de auto en het openbaar vervoer. Aan het eind van de opleiding moet je examen doen en krijg je een diploma. Het slagingspercentage is ruim 90 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *