Waarom werken als kraamverzorger zo leuk is

Iedereen heeft natuurlijk andere voorkeuren voor werk. Iedereen heeft andere hobby’s en interesses. Het ene beroep is net iets specialer dan het andere beroep. In dit artikel vertel ik waarom het werken als kraamverzorger zo ontzettend leuk is. 

Intensief contact

Wanneer je een kindje krijgt, krijg je vrijwel altijd te maken met een kraamhulp. In Nederland heeft iedereen recht op kraamzorg na de bevalling. Meestal gaat dit over een periode van zeven dagen waarin dezelfde kraamverzorgster bij je thuis komt. Zij helpt je met het creëren van een veilige omgeving voor je pasgeboren baby. Denk hierbij aan kleine huishoudelijke taken om een schone leefomgeving te houden. Daarnaast houdt ze de baby en moeder in de gaten op het gebied van gezondheid. Doordat je zeven dagen aaneengesloten bij mensen thuis komt en intensief contact hebt met de mensen, ontstaat er vaak een goede en bijzondere band. Je leert mensen kennen in een heel bijzondere tijd van hun leven en als je het goed doet, praten zij nog jaren later over hun fijne kraamverzorgster. 

Afwisselend

Het werken als kraamverzorger is een afwisselende baan. Gedurende de dag houd je je met veel verschillende taken bezig. Het ene moment ben je bezig met de moeder om haar hechtingen te checken. Daarna ben je bezig met de baby in bad doen. vervolgens sta je de kamer te stofzuigen of een was in de machine te doen. Als kraamverzorgster hoef je je nooit te vervelen. 

Baby’s

Pasgeboren baby’s zijn ontzettend lief en schattig, daar is iedereen het wel over eens. Als kraamverzorger zie je ontzettend veel van de pasgeboren baby’s en mag je er elke dag mee werken. Een lieve kleine baby vasthouden gaat nooit vervelen. Ook is het bijzonder om kersverse ouders bij te staan in deze bijzondere tijd. Ben je zelf zwanger en woon je in de provincie Limburg? Kraamzus regelt de kraamhulp in Limburg. Neem hier contact met ze op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *